Kropspositivisme

Kropspositivisme

Alle kroppe er smukke kroppe, abstrakt kropspositivisme hylder kvindekroppen i alle de former og farver, som den kommer i. 100 % håndlavede bryster og tissemænd

Det er vigtigt at opfordre os selv og andre til kropspositivisme, da det er vores krop, der skal bære os igennem livet. Vi håber, at du her på siden finder masser af inspiration til at tale pænt til dig selv og elske din krop – præcis som den er og erkender hvor forskellige vi alle er, og alle kroppe er gode kroppe.

Alle bryster er gode bryster

Den kropspositive bevægelse tager for alvor fat i 2018

2018 er året, hvor der er plads til alle kroppe, både de uperfekte og de perfekte. Kropspositivisme og elsk dig selv-bølgen er for tiden på alles læber, særligt på de sociale medier og blandt unge kvinder.

Kropspositivisme har til formål at bekæmpe kropsskam, selvhad og dårligt selvværd. Det handler om, at man skal værdsætte sin krop på trods og måske netop på grund af de fejl, den måtte have. I 2018 har bølgen for alvor taget fat, og kropsnormerne er under heftig beskydning.

Instagram er kropsaktivisme foretrukne platformKropspositivismens ultimative mål er, at alle føler sig berettigede til at være i verden, trods krop og udseende, så der på den måde bliver gjort plads til alle.

Bevægelsen har fundet sin plads på Instagram, hvor mange især kvinder poster billeder af deres kroppe, også selvom de ikke passer ind i det gængse ideal af hvordan en krop skal se ud – slank, høj og sminket. Mange gør det under hashtagget bodypositivity – et hashtag der er blevet brugt 6 millioner gange. Se også onlinemagasinet.dk

Bevægelsen fylder altså meget og også kendte kvinder og såkaldte kropsaktivister fylder Instagram med positive vibes, om at man skal elske sin krop for det, den: Smuk ligegyldig hvordan den ser ud.

Personligheder med meget at skulle have sagt om bevægelsen er blandt andre journalist på filmmagasinet EKKO Ida Rud, der også står bag DR3-serien Tykke Ida. Det er kostvejleder Katrine Gisiger, sundhedsbloggeren Helsematilde, Josephine og Nanna fra Fries Before Guys-podcasten og mange flere. De bruger deres mange følgere til at sprede budskabet om, at ens krop ikke skal være på en bestemt måde, for at den er noget værd.

For mange unge kvinder har det været enormt frigørende og gjort at mange flere i dag kan acceptere deres krop. På den måde er bevægelsen en rigtig sund ting.

Også i udlandet har bevægelsen en stor betydning. Den svenske blogger Babe Ebba og den norske skuespiller fra SKAM Ulrikke Falch samt Anella er blandt de mange influencers, der prøver at sprede budskabet om, at man skal elske sig selv. Ulrikke Falch har over 1 million følgere – et tydeligt tegn på, at mange kan spejle sig i det uperfekte.

At elske sig selv kan også være et idealMen Elsk dig selv-bølgen er ikke udelukkende en positiv bevægelse. Mange oplever den blot som værende et nyt ideal, man skal følge. Hvad hvis man ikke alle dage kan elske sin krop og sig selv?

Også mennesker, som umiddelbart er tynde, men ikke nødvendigvis glade for deres krop, oplever det som værende svært at passe ind i bølgen, og at man fordi man er en almindelige størrelse 36 ikke er udsat nok til at deltage i kampen for mere kropspositivisme.

Ikke desto mindre har Elsk dig selv-bølgen fået utrolig meget eksponering, særligt i 2018, som virkelig er blevet året, hvor vi simpelthen taler om vores krop. Mange livsstilsblogge tager også fænomenet op, og det ellers herskende kropsideal er godt i gang med at blive nedbrudt og nuanceret.

@bymunkskov hylder Kvindernes Internationale Kampdag

One Line art

Galleri

100 % Håndmalede billeder

Se mere KLIK HER – One Line Art

Kropspositivisme
One Line Art Male