Om bymunkskov

Kvinden bag bymunkskov er mig, Amalie Munk Skov. Jeg bor midt i Aarhus C, lige under regnbuen og studerer sprog og kommunikation på Aarhus Universitet. Og så elsker jeg at male.

Jeg har malet siden, jeg kan huske – på alt, overalt. Jeg begyndte at male igen efter mange års pause, og det viste sig at blive vejen tilbage til mig selv. Det startede uden noget formål. Men penselstrøg efter penselstrøg genfandt jeg glæden, mig selv og formålet med bymunkskov.

Plads til alt og ingenting

Formålet blev formålsløshed og glæde. Jeg har altid søgt efter mit ’talent’. Dét jeg virkelige var god til og passioneret omkring – uden at det skulle være et middel til et mål, men hvor processen var målet i sig selv. Det viste sig, at jeg allerede havde fundet min passion – talent eller ej, men dét, som jeg kunne blive opslugt af i timevis, en proces, der selvom det gav mig så meget glæde, samtidig kunne rumme mine adskillige og modstridende følelser.

At male blev mit frirum, min bearbejdelsesproces, en mental rejse og selvudvikling. For jeg følte mig som en kreativ sjæl fanget i et uhensigtsmæssigt usundt, ubalanceret samfund. Undertrykt af et usundt samfund, der måler og vejer vores effektive kunnen og økonomiske bidrag. Målbare resultater frem for fordybelse, kreativitet og generel sund udvikling.

Bag hvert kunstværk gemmer der sig en historie, en rejse, en følelse, en oplevelse, lidt af mig

Min kunst er som mig; under konstant udvikling, eksperimenterende, impulsiv, uperfekt, til tider også perfektionistisk, glad, trist, modstridende. Og måske også lidt provokerende. Jeg blev engang konfronteret med, at jeg godt kunne lide at provokere. Det satte tanker i gang, for det syntes jeg bestemt ikke selv – men i et retrospektiv måtte jeg efterhånden give personen ret. Og det var såmænd ikke negativt, bare en konstatering.  

Jeg håber, at min kunst kan sprede glæde, give plads til formålsløse formål, kan give dig noget af det, som det har givet mig. Og på sarkastisk vis, så undskylder jeg på forhånd, for potentiel provokation.

Kreative hilsner

Amalie Munk Skov

For inspiration se bymunkskov på instagram klik her